Mivel is érdemes kezdeni egy boldogblogot? Naná, hogy macskával. A macska természetéből adódóan egy boldogságra erősen hajlamos lény, aki meglehetősen igénytelen, (jóvammá, ne az agyon kényeztetett szobacicusra tessenek gondolni) kiválóan boldogul bármely, kilenc életéből legalább egyet meghagyó esemény után is.

     Különböző típusai vannak neki, úgymint a fent említett elkényeztetett szobadög, aki valóban egy dög általában, mert abban leli élete legnagyobb örömét, hogy egzecéroztatja gazdiját, jajj, gazdit mondtam, bocs, alomcserélő, kajaszolgálatos személyzetre gondoltam. Aztán ha őcicamicasága evett-ivott finomakat és egyéb okokból kifolyólag is jól érzi magát, akkor esetleg, mondom esetleg talán megenged egy röpke simit. Egyes példányok pedig félig hunyt pilláik alól szórnak tüzes villámot a személyzet felé "tűnj a fotelomból!" üzenettel. Ugyanők szoktak a tálkájuk mellől felnézni, hatalmas  bociszemükben a megvetés villan, ahogy megszimatolják az eléjük tett ételt, szinte lángol a tekintetük: "nem képzeled, hogy ezt én megeszem...?" Ezt a helyzetet csak a legdrágább, legmárkásabb (tévedhetetlenül tudják, melyik a legdrágább és legmárkásabb!) macska-élelmiszerrel tudjuk kiküszöbölni.

     Nem kevésbbé önérzetesek a kintjárós cicák kasztjába tartozó ún. "egerészek" sem, csak ők önellátásra törekednek, ezáltal könnyebben kezelhetőknek tűnnek. Ez a fajta könnyen lábhoz rendelhető edényzörgetéssel, de vigyázni kell, hogy ilyenkor legyen is kaja a tálkában, mert ellenkező esetben a fentebb leírt villanó megvetés a szemecskékben garantált, valamint jó időre elveszíthetjük a simogatási jogunkat. Mert a macska nem felejt, de nem ám! Egerészeink természetének egyik hátulütője, hogy rágcsálóban bővelkedő időszakokban a ház környéke /kényesebb példányok esetében a nappali, konyha stb./ megtelik elfogysztásra nem került, a bomlás különböző fázisaiban lévő egerekkel, kígyókkal, békákkal valamint verebekkel. Ha oroszlánt tartunk, -ami szintén macska ugye- vigyázzunk, mert akár egy postást vagy a szomszédból egy zebrát is behozhat, az pedig kellemetlenséggel járhat, meg hülyén is néz ki.

     A macska legrosszabb barátja az állatorvos. Minden valamirevaló macska már a második találkozásnál megismeri, és megvetése minden jelével megtiszteli a kedves doktort. Sajnos ettől még megkapja a szükséges oltásokat. Aki már látott ilyen oltást, az tudja, hogy az állatorvosnak emberfeletti reflexei vannak, ennek ellenére néha mégis be van kötve a keze, ilyenkor biztosak lehetünk benne, hogy macska volt az előző páciense. Vagy krokodil, de az ritkább.

     Egy kintjárós cicust könnyen be lehet szoktatni, ekkor fantasztikus gyorasasággal válik belőle szobadög, egy szobadögöt viszont sokkal nehezebb kiszoktatni, mert -hát lássuk be- odabent jobb. Mindenféle macska legkedvesebb időtöltése az alvás. Alszanak ha jó nekik, alszanak, ha fájdalmuk vagy bánatuk van, elszunyókálnak amikor jóllaktak, és ha a napi 10-12 óra szunyától elálmosodnak akkor is alszanak egy-két órácskát. A képen látható dög-egerész macsek példul éppen az ölemben alukál, és néha szemrehányóan felnéz, hogy mikor hagyom már abba a kaparászást itt a feje fölött. De azért dorombol. Igazából teljesen mindegy, hol és hogyan élnek, ők boldogok. Lelkük mélyén imádnak minket. Mi meg őket. Feltétel nélkül.

 

 

 

Elkövető: _Anand  2008.09.21. 23:33 4 komment

Címkék: macska

A bejegyzés trackback címe:

https://csakboldogan.blog.hu/api/trackback/id/tr90675068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2008.09.26. 17:30:15

Igen, igen, cica nélkül lehet élni, de minek:)))))) mindig megcsodálom csodálatos bundázatát:))

Bakkerovics Bakker 2008.09.27. 19:28:16

szőrös kis zsarnok dögök.
süti beállítások módosítása