Alapvetően macskás vagyok. Zsigerileg macskás mégpedig, ösztönösen és mélyalázattal és tapasztalatilag vagyok macskás és kész. A kutyákat messziről kedvelem, van néhány eb-ismerősöm akikkel kölcsönös szimpátiát ápolunk, ám szigorúan testkontakt nélkül: valahogy nem akaródzik hozzájuk közelebb kerülni, ezt ők is érzik és tiszteletteljes távolságot tarunk egymástól.
A hétvégén azonban alapjaiban rendült meg a kutyákról alkotott felületesés nem túl hízelgő elképzelésem -tessék nekem elnézni, sosem volt kutyám- megismerkedtem ugyanis Tücsökkel. Egy mátraalji vendégházban jártunk egy baráti családdal, vendéglátónk pedig egy nyiszlett kis foxival érkezett a fogadásunkra, bizony, ő volt Tücsök.A gazdiról percek alatt kiderült, hogy hivatásos vadász, a kutyájáról pedig, hogy hű társa a munkájában, ismer változatos keresdmeg-trükköket, és ha az ember nem vaddisznó vagy egyéb rőtvad akkor barátságos és gyerekpárti. A gazdi nem csak erdőkerülőnek hanem elszánt pálinkapusztítónak is bizonyult, de italkészletünk veszedelmes mértékű megcsappanását követően sikerült megszabadultunk tőle, Tücsök pedig ott maradt vigyázni a portára és mint később kiderült, ránk. 
Történt ugyanis, hogy miközben a társaság a maradék pálinka és bormennyiséget igyekezett eltüntetni, egy apró méhecske tévedt az egyik hölgybarátunk elé, amitől ő megijedt, kapkodni és kiáltozni kezdett, hátha ettől a kis szárnyas meggondolja magát és mégsem döfi bele a fullánkját az orra hegyébe, amikor Tücsök a semmiből előugrott, nekitámadt a méhnek és kerthosszan üldözve ádáz acsarkodással igyekezett megyőzni a rovart, hogy ne is tegye. Aztán visszatért, alaposan megvizsgálta a leányzót, hogy nem történt-e valami baja, majd leheveredett az árnyékba és tovább szunyókált, fél szemmel időnként kikukucskálva, hátha visszajön a vendége támadója.
Az est további része eseménytelenül telt, a pálinka szerencsésen elfogyott, a szalonna mindenki nagy örömére szépen megsült majd gyorsan el is tűnt, én pedig azzal a biztos tudattal térhettem nyugovóra, hogy életem hátralevő részében kerítenem kell időt és lehetőséget arra, hogy felülbíráljam és gyarapítsam gyengécske tudásomat kutyatanból.
 


 

 

Elkövető: _Anand_  2010.06.20. 13:03 Szólj hozzá!

Címkék: kutya

A bejegyzés trackback címe:

https://csakboldogan.blog.hu/api/trackback/id/tr421973724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása