Nos, a tavalyi tragikus dinnyehalálozás után azt hiszem, érthető, hogy ha kissé idegessé válok amikor beborul az ég. Nem ám a kellemes, kora-nyáresti beborulásra gondolok, amikor a felhőkből arany készül halkan szitálni, hanem amikor a beborulás előtt öt perccel még hétnél is több ágra süt a nap, és utána hirtelen sötét lesz. Ilyenkor jó néhány lehetőségünk van, a higgadt, fotelbe való depressziós összezuhanástól a házban való fel-alá rohangálásig "jajjmostmilesz-jajjmostmilesz" kiáltásokkal, de az igazán jó dinnyegazdi nem esik kétségbe, hanem tervet kovácsol kis kedvencei megmentése érdekében. Lássuk tehát, mi is a teendő, ha ilyesmit látunk reggel fél kilenckor a nyugati horizonton:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilyet pedig délkelet felől:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Első lehetőség:
     Hívjuk a tűzoltókat, hogy kigyulladt a szomszéd városban a gumigyár.
 
Második verzió:
     Összekészítünk némi kenyeret és vizet, és lesietünk a nagypapa légópincéjébe.

Harmadik megoldás:
     Beveszünk egy aszpirint.

Negyedik fontos teendő:
     Beszedjük a frissen kiteregetett ruhákat a teraszról, mert sejtjük, hogy irtó nagy zuhé lesz, majd szentségelünk, hogy minek kellett félhatkor palántát locsolni. Igazándiból akkor fog leesni a tantusz, amikor eszünkbe jut, hogy tavaly ebből az irányból (úgymint délkelet) tisztességes eső nem jött, csak jégeső, zivatar és tájfun. És kinyírt minden növendéket a kertben. Természetesen a csigákat és a hangyákat nem. Viszont az összes palántánk elpusztult...

     No jó, nem csigázok senkit tovább: tartva a beharangozott jégveréstől, fogtam néhány virágcserepet, és kemény munkával egyenként leborogattam vele a szerelmetes kis növénykéket. Perceken belül némi szellő támadt, és esni kezdett. Mit esni? Cseperegni! Szemerkélni! Pötyögni! Mintegy tíz percen át. Csalódott vagyok, de élnek a palikák, az is valami :)

     Elég komikusan néz ki a kert, de a Hatalmas Vihar után minden növényke a helyén van, tépetlen levelekkel, dinnyenevelésre készen. Kivéve a természetesen a paprikákat, ők  nem dinnyét akarnak majd teremni. Remélem. Bár ebben a kertben semmi sem lehetetlen.

 

Elkövető: _Anand  2009.05.19. 09:04 10 komment

Címkék: dinnye

A bejegyzés trackback címe:

https://csakboldogan.blog.hu/api/trackback/id/tr561130982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2009.05.19. 11:58:18

Nem árt beszerezni egyre nagyobb cserepeket, ahogy nőnek majd:)))
mekkora ötlet:)

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2009.05.19. 12:01:38

naggggyon jók a képek:)
és a lehetőségek a teendőkre:DDDD
na, rohanok:)
csókolat:)

gidabiga 2009.05.19. 12:03:47

tényleg vésztjósló felhők :)))
nekem eszembe nem jutott volna a cserép.
én sirattam volna a palántákat.
ügyi vagy.
a palántákról is kérünk képet, hogy mekkorára nőttek :D

Tym4sumakshun/ PhotelNiggaH 2009.05.20. 21:45:07

Gondolj arra, hogy ha ezt nem tetted volna meg, most csak fertelmes tetemek felett állhatnál csak és a viharisten látva serénységedet, megkímélte a gondosan nevelgetett kisdedeket!:-D

Tym4sumakshun/ PhotelNiggaH 2009.05.20. 21:45:44

Mindemellet csodálatos felvételek, szeretem nézni ezeket!:-)))

_Anand 2009.05.21. 07:44:50

@Tym4sumakshun/ FlegmahNiggaH:
Áááá, bizonyára ez történhetett! :DDD
süti beállítások módosítása